Μοντέρνος σχεδιασμός & τεχνικές τοπίου Previous item Πώς να διατηρήσετε το... Next item Κήποι για επίσκεψη αυτό το...

Μοντέρνος σχεδιασμός & τεχνικές τοπίου

Κάθε ιδιοκτήτης θέλει να δει το οικόπεδο του κήπου άνετo και όμορφο.

Λάθη

Το τεντωμένο ορθογώνιο σχήμα του οικοπέδου δεν πρέπει να ενοχλεί τον ιδιοκτήτη, επειδή υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές και ιδέες για το σχεδιασμό του τοπίου. Με τη βοήθεια μερικών μεθόδων μπορείτε να κρύψετε τα μειονεκτήματα, ενώ ταυτόχρονα να τονίσετε τα πλεονεκτήματα του κήπου.

Υπάρχουν ιδέες για μια οπτική προσαρμογή του χώρου, αλλά μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολο να τις φέρετε στη ζωή, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να αξιολογήσετε εκ των προτέρων τη δύναμή σας και να μην αναλάβετε έργα με μεγάλη ένταση εργασίας.
Η εφαρμογή τους είναι καλύτερο να παραδοθούν σε επαγγελματίες σχεδιαστές. Κάνοντας την περιοχή του κήπου ορθογώνιου σχήματος, άπειροι άνθρωποι συχνά επικεντρώνονται στις γεωμετρικές γραμμές.

Δημιουργώντας μονοπάτια, οργανώνοντας παρτέρια ή σπαρλάντας έναν μίνι κήπο με φρούτα, οι ερασιτέχνες συνήθως αντιγράφουν τη διαμόρφωση του site, πράγμα που είναι απολύτως αδύνατο να γίνει.

Συχνά, οι ιδιοκτήτες εξοπλίζουν μια ευθεία διαδρομή που τρέχει κατά μήκος ολόκληρου του κήπου. Εκεί βρίσκεται ένα μεγάλο λάθος, αφού με αυτόν τον τρόπο η διαδρομή υποδιαιρεί με χωριστό τρόπο τον κήπο σε δύο μέρη, περιορίζοντας οπτικά το οικόπεδο. Η τοποθέτηση θάμνων ή λουλουδιών με κανονικό γεωμετρικό σχήμα κατά μήκος της διαδρομής επιδεινώνει μόνο την κατάσταση, με έμφαση στην ευθεία γραμμή. Το ίδιο ισχύει για γκαζόν ή παρτέρια που βρίσκονται κατά μήκος της περιμέτρου του κήπου.

Κάνοντας το χώρο ενός ορθογώνιου ή τετράγωνου κήπου, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ελάχιστες λεπτές γραμμές, καθώς οπτικά “τρώνε” πολύτιμα μέτρα. Είναι προτιμότερο να καταφεύγετε σε οβάλ ή στρογγυλά μοτίβα.

 

Τρόποι επέκτασης του κήπου οπτικά

Για να αλλάξετε την προοπτική της τοποθεσίας και να την μεγεθύνετε οπτικά, θα πρέπει να διαιρέσετε την περιοχή σε πολλά μέρη. Κάθε ένα από αυτά θα πρέπει να είναι περιφραγμένο με ένα φράκτη ή ρέμα, ανάλογα με το τι θέλει να δει ο ιδιοκτήτης. Μπορείτε να τοποθετήσετε γκαζόν, παιδική χαρά, χώρο ανάπαυσης και ούτω καθεξής σε επιλεγμένες περιοχές, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να γίνουν αντιληπτές όλες οι ζώνες από ένα σημείο.

Ο χωρισμένος χώρος μπορεί να είναι με evergreens ή ορειβάτες. Το βλέμμα πρέπει να πηγαίνει σε ένα τόξο, μια αλπική διαφάνεια ή ένα δέντρο. Έτσι, για μια πλήρη επιθεώρηση του εδάφους, θα είναι απαραίτητο να περάσει από όλες τις ζώνες, με αποτέλεσμα η οπτική αντίληψη του κήπου να αλλάξει.

Τα μονοπάτια πρέπει να γίνουν τυλιγμένα έτσι ώστε το άτομο που περιπλανιέται γύρω τους να μην μπορεί εύκολα να περιηγηθεί στην περιοχή. Η ανομοιομορφία των γραμμών σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία ιδεών για το σχεδιασμό του τοπίου για να ταιριάζει όσο το δυνατόν περισσότερες σημαντικές λεπτομέρειες. Μια μικρή ορθογώνια περιοχή προκαλεί ακούσια την εστίαση της προσοχής στο μέγεθος της, επομένως είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν στοιχεία που θα προσελκύσουν απόψεις.

Μπορεί να είναι ένα μίνι καταρράκτη ή ένα ειδώλιο κήπου που βρίσκεται σε μια γωνιά του κήπου. Για να δείξετε τον κήπο σε ευνοϊκό κλίμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οπτικές ψευδαισθήσεις. Με τη βοήθεια γλυπτικής κήπου, λιμνούλας, κήπου με λουλούδια ή θάμνου, μπορείτε να επεκτείνετε τα όρια του κήπου. Αυτά τα αυτοσχέδια εμπόδια θα αναγκάσουν ένα άτομο να κοιτάξει πίσω από το αντικείμενο για να εξετάσει τι είναι πίσω του.

Χρησιμοποιήστε φωτεινούς τόνους

Μπορείτε να κάνετε πιο ενδιαφέρον με τη βοήθεια των εικόνων τοίχων που δημιουργούν τρισδιάστατο χώρο. Οι 3D ζωγραφιές επεκτείνουν οπτικά την περιοχή και ακόμη και ο πιο απλός φράκτης μετατρέπεται σε ένα υπέροχο αντικείμενο. Τα φωτεινά έγχρωμα στοιχεία θα βοηθήσουν να προσελκύσουν την προσοχή, αλλά θα πρέπει να βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη του κήπου.

Για να βελτιώσετε το αποτέλεσμα, θα πρέπει να ρυθμίσετε τα ελκυστικά αντικείμενα σε σκούρο φόντο. Ο σχεδιασμός μιας ορθογώνιας περιοχής πρέπει να λαμβάνει χώρα λαμβάνοντας υπόψη το φως και το χρώμα. Εάν φυτέψετε φωτεινά λουλούδια ή δέντρα στο παρασκήνιο, μπορείτε οπτικά να τα φέρετε πιο κοντά στο άτομο που ψάχνει. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε εκεί φυτά με ένα σκούρο πράσινο χρώμα, και τα ποικίλα στοιχεία θα πρέπει να βρίσκονται σε όλη την περιοχή.

                                       

Η επέκταση του χώρου μπορεί να ποικίλει σε ανάγλυφα.Για παράδειγμα, οι κάθετοι ζωντανοί τοίχοι αντιστήριξης μπορούν να προσθέσουν όρια όγκου. Μπορείτε να οργανώσετε βεράντες με διαφορετικές ρυθμίσεις λουλουδιών, οι οποίες θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι ένα άτομο, που βρίσκεται σε διαφορετικά μέρη του κήπου, βλέπει κάθε καιρό ένα νέο σχέδιο. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάθε κομμάτι του ιστότοπου θα γίνει αντιληπτό με τον δικό του τρόπο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι σχεδιασμού τοπίου για την οργάνωση ενός ορθογώνιου κήπου. Υπάρχουν παραδείγματα που δείχνουν ότι η χωροθέτηση επιμήκων περιοχών όχι μόνο προσθέτει λειτουργικότητα στην περιοχή, αλλά και επεκτείνει οπτικά τα όριά της. Μπορείτε να κάνετε έναν ιστότοπο όμορφο, ευρύχωρο και άνετο με τα χέρια σας αν ακολουθήσετε τις συμβουλές των επαγγελματιών και χρησιμοποιείτε ασυνήθιστα κόλπα. Το κύριο πράγμα είναι να αποφύγετε ευθείες γραμμές και μια πληθώρα αντικειμένων που θα καλύψουν όλο τον ελεύθερο χώρο.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για #green-masters πατώντας εδώ