Πως να ομορφήνετε την αυλή σας Previous item Πως να ποτίσετε τα φυτά σας Next item Όμορφες ιδέες για γαμήλιο κήπο

Πως να ομορφήνετε την αυλή σας

Φτιάξε έναν φυσικό φράχτη.

Αν είσαι λάτρης των φυτών μπορείς κάλλιστα να φυτέψεις ανθοφόρους θάμνους, ώστε να έχεις έναν φυσικό φράχτη. Βέβαια, αυτό απαιτεί αρκετό χρόνο και προσπάθεια, ενώ επίσης θα πρέπει να ασχολείσαι με το κούρεμα των θάμνων ώστε να μην γίνουν υπερβολικά ψηλοί. Το αποτέλεσμα όμως είμαι σίγουρη ότι θα ξεπληρώσει τον κόπο σου.

Κρέμασε κουρτίνες.

Οι κουρτίνες εκτός του ότι θα σε προστατεύσουν από τα ανεπιθύμητα βλέμματα, θα κάνουν πιο δροσερή την αυλή σου ενώ η εικόνα της θα σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί.

Βάλε αναρριχώμενα φυτά σε παλέτες ή πέργκολες.

Μια εξίσου καλή ιδέα είναι αντί να βάλεις γλάστρες γύρω από την αυλή σου να στήσεις παλέτες και να βάλεις αναρριχώμενα φυτά να πιάσουν επάνω τους. Προφανώς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πέργκολες αλλά οι παλέτες είναι σίγουρα μια πιο οικονομική λύση.

Φτιάξε έναν κάθετο κήπο.

Αν ούτως ή άλλως δεν έχεις πολύ χώρο για να φυτέψεις λαχανικά και λουλούδια μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου κάθετο κήπο για να κρεμάς εκεί τις γλάστρες σου.

Βάλε πέργκολα ή φτιάξε ένα κιόσκι.

Η προσθήκη μιας πέργκολας σίγουρα κοστίζει, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις ένα υπαίθριο σαλόνι. Μπορείς όμως και να φτιάξεις ένα κιόσκι. Και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις κουρτίνες για να κλείσεις την κατασκευή αυτή και να κάνεις ακόμη πιο εντυπωσιακή την διακόσμηση σου.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για #green-masters πατώντας εδώ