Όμορφες ιδέες για γαμήλιο κήπο Previous item Πως να ομορφήνετε την αυλή σας Next item Κήποι για επίσκεψη αυτό το...

Όμορφες ιδέες για γαμήλιο κήπο

Έχεις κανονίσει τα πάντα για τον γάμο σου και το μόνο που σε προβληματίζει είναι ο στολισμός της εκκλησίας και του κέντρου που θα γίνει η δεξίωση;

Ο σκοπός της γαμήλιας διακόσμησης δεν είναι το να μοιάζει η εκκλησία και το κέντρο με υπερπαραγωγή, αλλά με λίγα και όμορφα διακοσμητικά στοιχεία να καταφέρεις να έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, το οποίο δεν θα είναι αποπνικτικό για τους καλεσμένους σου.Εντυπωσιακές και οικονομικές ιδέες γαμήλιας διακόσμησης.

Χρησιμοποίησε πέταλα λουλουδιών

     

Για όσες προτιμούν την κλασική και ρομαντική διακόσμηση αυτή η πρόταση είναι η ιδανική, για να στολίσεις το προαύλιο της εκκλησίας.

Μπορείς να παίξεις με τα πέταλα από διάφορα λουλούδια και να δημιουργήσεις ένα μοτίβο ή ακόμη και τα μονογράμματα σας. Για να κάνεις όμως ακόμη πιο μοντέρνο και νεανικό το αποτέλεσμα μπορείς να δημιουργήσεις έναν Ombre διάδρομο ξεκινώντας από τα πιο ανοιχτά πέταλα και καταλήγοντας στα σκούρα και έντονα.

Βέβαια, μπορείς να βάλεις και κρεμαστά βαζάκια με λουλούδια μέσα και για το εσωτερικό της εκκλησίας να βάλεις στην είσοδο μεγάλα κλαδιά με ανθάκια.

Χρησιμοποίησε κεριά

Τα κεριά δίνουν μια πολύ κομψή εικόνα και είναι και σχετικά προσιτά. Μπορείς να παίξεις με διάφορα μεγέθη από κεριά σε συνδυασμό με λουλούδια για να έχεις έναν πιο δραματικό στολισμό.

Μπορείς επίσης να επιλέξεις γυάλες και κηροπήγια σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Εφόσον στο επιτρέπει η ενορία σου μπορείς να τα τοποθετήσεις στον διάδρομο που θα περάσεις, διαφορετικά στον προαύλιο χώρο, είτε στον διάδρομο είτε συγκεντρωμένα δεξιά και αριστερά από την κύρια είσοδο.

Αν όμως σκοπεύεις να κάνεις τον γάμο σου το καλοκαίρι και η δεξίωση σου είναι σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο, μπορείς να σχηματίσεις ένα μονοπάτι που θα δείχνει τον δρόμο στους καλεσμένους σου με τα κεριά.

Ενώ βέβαια μπορείς να τα τοποθετήσεις και πάνω στα τραπέζια βάζοντας ένα στέμμα από λουλούδια και στο κέντρο τρία ψηλά κηροπήγια.

Χρησιμοποίησε φαναράκια

Τα φαναράκια, όπως και τα κεριά, προσθέτουν φως και κάνουν πιο ζεστή και ρομαντική την ατμόσφαιρα, είτε βρίσκονται στην εκκλησία είτε επάνω στο τραπέζι του κέντρου.

Μπορείς να τα διακοσμήσεις με πολλούς τρόπους. Πολύ καλή ιδέα είναι να τυλίξεις το μισό με δαντέλα και το φως να δημιουργεί παιχνίδισμα στους τοίχους, ή απλά μα τα αφήσεις στον διάδρομο με λουλούδια να βγαίνουν από μέσα τους.

Η καλύτερη πρόταση όμως αφορά τους καλοκαιρινούς γάμους, όπου μπορείς να επιλέξεις πιο μικρά φαναράκια και να τα κρεμάσεις επάνω στα χαμηλότερα κλαδιά των δέντρων.

Τοποθέτησε κλουβιά

Και αυτή την ιδέα την συναντάμε πολύ συχνά τώρα τελευταία και συμβολίζει την δέσμευση των δύο ανθρώπων στους όρκους τους για αιώνια αγάπη.

Δεν χρειάζεται να τοποθετήσεις πολλά στολισμένα κλουβιά για να εντυπωσιάσεις τους πάντες. Μπορείς να βάλεις μόνο δύο στην είσοδο της εκκλησίας και να τα διακοσμήσεις με τούλι, δαντέλα ή ακόμη και λουλούδια, ενώ αν τα βάλεις στο εσωτερικό της εκκλησίας μπορείς να βάλεις μέσα και κεριά.

Χρησιμοποίησε τούλι για την αίθουσα της δεξίωσης

Είτε σκοπεύεις να κάνεις την δεξίωση σε ανοιχτό είτε σε κλειστό χώρο το βασικό είναι να διακοσμήσεις τις καρέκλες ή ακόμη και το ταβάνι.

Το βασικό υλικό που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το τούλι ή διάφορα λεπτά υφάσματα. Το δέσιμο της καρέκλας είναι όπως καταλαβαίνεις πάντα πίσω στο κέντρο ή στο πλάι της μίας πλευράς.

Φυσικά και εδώ μπορείς να προσθέσεις μερικά διακοσμητικά ανθάκια στο δέσιμο, αλλά και κρυσταλλάκια για όσες θέλουν κάτι πιο φινετσάτο.

Τέλος, η πιο οικονομική λύση για το κέντρο της δεξίωσης, ώστε να μην χρειαστείς σχεδόν τίποτε άλλο, είναι να βάλεις στο ταβάνι αέρινα υφάσματα, τα οποία θα δημιουργούν κύμα και θα ενώνονται στο κέντρο.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για #green-masters πατώντας εδώ

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *