Τα απόλυτα που πρέπει να έχετε σε έναν κήπο Previous item Τι να μεγαλώσετε σε έναν... Next item Κήποι για επίσκεψη αυτό το...

Τα απόλυτα που πρέπει να έχετε σε έναν κήπο

Oνειρευτείτε τον κήπο σας ή το μπαλκόνι σας γεμάτο με όμορφα χρώματα, λουλούδια και φυτά, ιδιαίτερη διακόσμηση και ωραίες μυρωδιές. Τώρα ανοίξτε τα μάτια και δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε τον κήπο ή τη βεράντα των ονείρων σας ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΗΠΟΥ

Αυτή η περίοδος είναι η κατάλληλη για να προετοιμάσετε τον κήπο σας. Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

α. Καθαρίστε τον κήπο με το κατάλληλο θαμνοκοπτικό. Με λίγα χρήματα μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο για εσάς, αποφεύγοντας να κάνετε όλη αυτή την κουραστική δουλειά με ακατάλληλα εργαλεία ή με τα χέρια.

β. Κόψτε και κλαδέψτε τα δέντρα και τα ψηλά φυτά για να τους δώσετε το σχήμα που επιθυμείτε. Μπορείτε να βρείτε αλυσοπρίονα ηλεκτρικά, βενζινοκίνητα, επαναφορτιζώμενα ή μπαταρίας για να φτιάξετε λιγάκι τον κήπο σας, ώστε να μπορεί να «υποδεχθεί» τα νέα φυτά και λουλούδια.

γ. Κουρέψτε το γκαζόν ή δημιουργήστε αυτή την αίσθηση με συνθετικό χλοοτάπητα! Δεν έχετε γκαζόν; Δεν ξέρετε τι χάνετε! Το γκαζόν αλλάζει τελείως την εικόνα ενός κήπου, τον δείχνει πιο καθαρό, πιο όμορφο και πιο… πράσινο!

δ. Εμπλουτίστε το έδαφος Για αυτή την εργασία, και ειδικά αν έχετε παρατηρήσει πως ο κήπος σας δεν είναι πολύ καρπερός, θα χρειαστείτε μερικά βελτιωτικά εδάφους και λίπασμα.

ε. Βρείτε το σωστό σύστημα ποτίσματος Λάστιχα ποτίσματος, πιστόλια, ακροφύσια, ποτιστικά και ποτιστήρια.

στ. Καθαρίστε τα έπιπλα με τα σωστά πλυστικά. Επειδή τα έπιπλα του κήπου μάλλον δεν έχουν καθαριστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, λάμψτετα χωρίς κόπο και χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσετε αρκετό χρόνο.

 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Αφού θα έχει καθαριστεί ο κήπος ή το μπαλκόνι θα έχει δημιουργηθεί η σωστή βάση, τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να ασχοληθείτε με τη διαμόρφωσή του! Η σκίαση είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια για έναν λειτουργικό κήπο που θα τον ευχαριστηθείτε και δεν θα τον αποχωριστείτε ποτέ!

Μόλις λυθεί το θέμα της σκίασης μπορείτε να κοιτάξετε την περίφραξη του κήπου που είναι εξίσου σημαντική. Μια πολύ οικονομική λύση είναι οι καλαμωτές που θα σας προστατέψουν από τα αδιάκριτα βλέμματα που με τέτοιο κήπο θα είναι πολλά…

Tip διακόσμησης

 Όλοι μας επιθυμούμε να αποκτήσουμε ένα ονειρεμένο σπίτι με έναν ακόμα πιο ονειρεμένο κήπο. Φτιάξτε μια όμορφη γωνιά ή ένα μικρό μονοπάτι τοποθετώντας πάτωμα εξωτερικού χώρου. Δεν χρειάζεται να καλύψετε μεγάλη επιφάνεια. Βάλτε πάτωμα στο σημείο εκείνο που θα κάθεστε, για να παραμένει ο χώρος αυτός πιο καθαρός.

Μετά τη σκίαση και την περίφραξη σειρά έχει η καλλιέργεια φυτών, λαχανικών και η τοποθέτηση όμορφων γλαστρών. Φυτέψτε ανοιξιάτικα φυτά όπως γκαζάνια, μολόχα, νεραγκούλα, τουλίπα, τριαντάφυλλο, καλένδουλα και πανσέ.

Επιλέξτε γλαστράκια σε διάφορες αποχρώσεις ή πάρτε μονόχρωμα και βάψτε τα σε χρώμα της επιλογής σας. Βάλτε σε κάθε γλαστράκι μια ετικέτα για να θυμάστε το λουλούδι ή το φυτό που περιέχει και να ξέρετε ανά πάσα στιγμή πώς πρέπει να το φροντίσετε.

 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΗΠΟΥ & ΒΕΡΑΝΤΑΣ

Ο κήπος σας πλέον έχει διαμορφωθεί και τώρα σειρά έχει η σωστή οργάνωση και διακόσμησή του. Οργανώστε τα κηπουρικά εργαλεία μέσα σε ντουλάπες (πλαστικές ή σιδερένιες), σπιτάκια ή αποθήκες κήπου. Στο μπαλκόνι μια ντουλάπα είναι ό,τι πρέπει καθώς σε αυτήν μπορείτε να αποθηκεύσετε αρκετά πράγματα που δεν χωράνε στο εσωτερικό του σπιτιού.

 ΕΠΙΠΛΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Αν έχετε ήδη έπιπλα κήπου μπορείτε να προσθέσετε μερικές όμορφες πινελιές για να δείξει ο κήπος σας πιο ολοκληρωμένος. Υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις που θα ομορφύνουν τον χώρο σας και θα σας γεμίσουν με χαρά. Μπορείτε να βρείτε bistro, τραπεζαρίες, σαλόνια, ξαπλώστρες, κούνιες και πολυθρόνες. Μια ξαπλώστρα, ένα τραπεζάκι για να ακουμπάτε το ποτό ή τον καφέ σας και μια ομπρέλα για σκίαση θα είναι ό,τι πρέπει!

Tip διακόσμησης

Πριν αγοράσετε οτιδήποτε αποφασίστε το στιλ διακόσμησης που θα σας άρεσε για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Προτιμάτε ξύλο, μπαμπού ή μέταλλο;

Αν τα έπιπλά σας είναι παλιά και δεν θέλετε να τα αλλάξετε ακόμα, μπορείτε πολύ απλά να τους βάλετε μπόλικα μαξιλαράκια στις πιο ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές αποχρώσεις. Ο κήπος θέλει χρώμα για να δείξει όμορφος και μέχρι να ανθίσουν τα λουλούδια που φυτέψατε, μπορείτε να του δώσετε ζωντάνια με διακοσμητικά στοιχεία.

Μια αιώρα θα είναι υπέροχη ιδέα! Φανταστείτε τον εαυτό σας ξαπλωμένο σε αυτήν να απολαμβάνετε το δροσερό κοκτέιλ σας διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο.

Μερικά φαναράκια θα δώσουν ακόμα περισσότερο στιλ στον κήπο σας. Βάλτε στο εσωτερικό τους κεράκια και φωτίστε με τον ρομαντικό φωτισμό τους τις νύχτες σας στον πανέμορφο κήπο σας.

Για τις πιο δροσερές νύχτες που θα θέλετε να κάθεστε και να απολαμβάνετε τον όμορφο κήπο σας, προσθέστε στα έπιπλά σας μερικά ριχτάρια που θα σας ζεστάνουν και θα δώσουν μια πιο cozy ατμόσφαιρα στον κήπο σας.

ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ – BBQ

Ο καιρός έχει φτιάξει, η διάθεσή μας έχει ανέβει στα ύψη και ήδη όλοι έχουμε μπει σε ανοιξιάτικους ρυθμούς. Τώρα που η ώρα άλλαξε και νυχτώνει πιο αργά, μπορείτε όποια μέρα θέλετε να οργανώσετε ένα μπάρμπεκιου για φίλους. Θα χρειαστείτε μια ψησταριά κάρβουνου ή γκαζιού, που είναι πιο οικονομικά ή να τοποθετήσετε ένα χτιστό barbeque, που είναι μια πολύ όμορφη επιλογή.

Και αν το σπίτι σας δεν διαθέτει κήπο παρά μόνο μπαλκόνι τότε η ψησταριά είναι επίσης μια καλή ιδέα για να οργανώνετε τα πιο ωραία barbeque.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για #green-masters πατώντας εδώ